Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Waarom Kortrijk en Mortsel deelnemen aan de DOE-METER

De steden Kortrijk en Mortsel schreven zich meteen in voor de tweede editie van de DOE-METER. Wij vroegen hen waarom.

De editie van 2022 had echt impact

“Onze deelname aan de DOE-METER in 2022 had echt impact! We ontdekten dat heel wat beleidsacties onder de radar verdwenen: we pasten onze communicatie aan, plaatsten onze verenigingen nog meer centraal in ons beleid en we namen heel wat nieuwe initiatieven.", zegt Kelly Van Remoortere, coördinator verenigingen en inspraak van het lokaal bestuur Mortsel.

"We kijken dan ook uit naar de tweede editie: zo kunnen we zien hoe we evolueerden en kunnen we ons beleid nog verder versterken!”

Benieuwd hoe de stad Mortsel haar inwoners bereikte en welke beleidsacties ze net namen dankzij de DOE-METER? Herbekijk dan het online webinar, waarin ze toelichten hoe ze aan de slag gingen!

Herbekijk het webinar

We zetten alles op alles om zoveel mogelijk Kortrijkzanen te bereiken!

“We zijn super enthousiast om deel te nemen aan de DOE-METER. Het is voor de stad Kortrijk een geweldige kans om te ontdekken wat we goed doen en waar we nog kunnen groeien.", laat Femke Ugille, vrijwilligerscoördinator bij stad Kortrijk ons weten. "Waarom zijn sommige mensen betrokken en andere niet? We horen graag iedereen en kunnen niet wachten op het benchmarkrapport om ons te vergelijken met andere lokale besturen."

Wat hun engagement is, vragen we nog: "Ons engagement? We zetten alles op alles om zoveel mogelijk Kortrijkzanen te bereiken!”