De nationale DOE-METER is terug!

De nationale DOE-METER is het grootste onderzoek naar engagement, vrijwilligerswerk en verenigingen in België.

Met de tweede editie zet de DOE-METER haar inspanningen voort om maatschappelijk engagement in kaart te brengen en te versterken. 173 verenigingen en 119 lokale besturen maakten er vorige keer een succes van en ontvingen een rapport op maat. Samen mobiliseerden we meer dan 22 000 burgers!

Jouw benchmark voor engagement en vrijwilligerswerk

Met de nationale DOE-METER willen Give a Day, Bpact, Indiville en Bpart een beeld krijgen van wat er leeft bij burgers en verenigingen. Dit onderzoek naar engagement en vrijwilligerswerk geeft aan wat reeds goed loopt, maar ook waar de prioriteiten liggen voor de komende jaren.

Het onderzoek bevraagt burgers en verenigingen to-the-point en wetenschappelijk onderbouwd over meer dan 100 indicatoren. We bevragen hen over een hele waaier aan thema’s om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen:

  • Het profiel van de vrijwilliger/het verenigingslid
  • Welke ondersteuningen verwachten verenigingen, maar ook leden en vrijwilligers? Van wie moet dat komen? Wat kan de rol van het lokaal bestuur zijn, van andere overheden, van verenigingen of bedrijven?
  • Ondersteuning en ondersteuningsbereidheid ten aanzien van verenigingen (financieel, vrijwilliger, andere)
  • Imago vrijwilligerswerk en verenigingen

We zorgen ook voor een nationale representatieve benchmark.

Wanneer?

De brede burgerbevraging vindt plaats van 4 november 2024 tot en met 5 januari 2025. Wil je meedoen als vereniging of lokaal bestuur? Schrijf je dan in!

Maak mee impact en doe mee